نگهداری از سردخانه از حساسیت بالایی برخودردار است. اگر در ساخت سردخانه، استاندارهای و اقدامات اساسی انجام نشود، مشکل اساسی زیادی به وجود خواهد آمد.در صورتی که بخواهیم از خسارت و خطرات جلوگیری کنیم باید سردخانه ها را به شکل روزانه،ماهیانه، گاهی فصلی یا سالانه بررسی و سرویس کنیم.
با چه روش هایی از سردخانه نگهداری کنیم؟
روش نگهداری سردخانه های صنعتی:
نگهداری از سردخانه از حساسیت بالایی برخودردار است. اگر در ساخت سردخانه، استاندارهای و اقدامات اساسی انجام نشود، مشکل اساسی زیادی به وجود خواهد آمد.در صورتی که بخواهیم از خسارت و خطرات جلوگیری کنیم باید سردخانه ها را به شکل روزانه،ماهیانه، گاهی فصلی یا سالانه بررسی و سرویس کنیم. این سرویس ها شامل موارد زیادی ست که بهتر است از سمت متخصص کار صورت گیرد.مانند نحوه قرار گیری کندانسور، محل یونیت کندانسور، چک فشار رفت و برگشت کمپرسور میزان رطوبت که باید دائما بررسی شوند. اگر نگهداری و تعمیر سردخانه به متخصص سپرده نشود. به احتمال خیلی زیاد برای ما هزینه های جانبی و شاید جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.
چه مشکلاتی ممکن است برای سردخانه به وجود آید؟
مشکلات سری اول:
گاهی امکان دارد که لوله برگشت کمپرسور سردخانه،دچار یخ زدگی شود.بنابراین باید اکسپنشن ولو، گاز و ظرفیت اوپراتور نسبت به محیط چک شود. یخ زدن کف سردخانه از مشکلات بسیار مهم می باشد. بنابراین کف سازی سردخانه باید بصورت مناسبی انجام شود. یک راه حل استفاده از کف پوش های استخر است. ظرفیت هر سردخانه مشخص است. نباید بیشتر از این ظرفیت در داخل آن مواد نگه داشت. جهت حفظ فرمت اتومات سردخانه و مرتب کار کردن آن باید ترموستات و سیم کشی همیشه چک شود.
شارژ گاز و تعویض روغن باید راس زمان لازم انجام شود.این امر حتما باید توسط متخصص صورت گیرد.اگر اواپراتور سردخانه نتواند دیفراست یا برفک زدایی کند، اواپراتور یا رادیاتور یخ میزند. امکان دارد که در سردخانه های زیر صفر، محصولات یخ نزنند. اگر این اتفاق افتاد باید ترموستات را چک کنیم.باید روشن بودن کمپرسور را چک کنیم. ضمنا چک کنیم که حتما رادیاتور یخ نزده باشد.
مشکلات سری دوم:
احتمال دارد که کمپرسور کار نکند یا استارت بخورد ولی خاموش شود. یا یکسره کار کند.. زود خاموش شدن کمپرسور احتمالا به علت افت ولتاژ، اختلال های الکتریکی و ایراد در خازن پیش میآید. اختلال ها و تنظیمات نادرست ترموستات، قطع جریان برق و عملکرد نادرست کنترلرهای فشار بالا و پایین،موجب کار ناقص کمپرسور میشوند. گاهی یخ زدگی کویل اواپراتور، ایراد در کار ترموستات و بار سرمایی موجب یکسره کار کردن کمپرسور می شود.
مشکلات سری سوم:
یخ زدگی و یا داغ بودن خط مایع یک مشکلی ست که معمولا پیش می آید.علل یخ زدگی در خط مایع، گرفتگی شیر خط مایع، نشتی در شیر برقی و یا گرفتگی فیلتر درایر است.اگر شیر انبساط بیشتر از حد باز باشد یا کمبود مبرد، موجب داغ شدن خط مایع میشود.بالا بودن فشار مکش، پایین بودن فشار و پایین ماندن دما در زمان دیفراست از مشکلات دیگر است. نشتی در شیر مکش کمپرسور، باز بودن زیاد و یا بزرگ بودن شیر انبساط باعث بالا رفتن فشار در بخش مکش میشود. کم بودن گاز مبرد، نشتی در مدار، فشار را کم میکند. اگر نصب مورد داشته باشد. یا تنظیمات اشتباه باشد.در عملکرد کنترلر دیفراست، اختلا ایجاد میشود. این امر از علت های عدم افت دما هنگام دیفراست است.
مشکلات رایج سردخانه ها:
یخ زدن جداره ها از مشکلات رایج سردخانه های صنعتی:
هوای مرطوبی که به صورت آب در آمده و به شکل قطره آب در میاید باعث یخ زدن جدارها میشود.یک عایق بندی خوب سطوح دیوارهای سردخانه، کمک میکند تا جریان هوا بهتر در فضای سردخانه گسترش یابد.
کپک زدن دیواره های سردخانه ها سردخانه های صنعتی:
انباشتگی رطوبت موجب،تشکیل کپک در داخل سردخانه ها میشود. این مشکل، از مرسوم ترین مشکلات در سردخانه ها است.اگر فضای سردخانه را خشک و تمیز نگه داریم این مشکل کمتر ایجاد میشود.عایق بندی مناسب نیز راهکار دیگر است.
پوسیدگی جداره ها:
در صورتی که از بخار شکن استفاده نشود. یا در صورتی که درست نصب نگردد، دیوارهای سردخانه پوسیده میشوند. نشت رطوبت به داخل روکش های چوبی یکی دیگر از این دلایل است.
چکه کردن سقف:
اگر بخارشکن، نادرست نصب شود، سقف چکه میکند.عدم استفاده از عایق مناسب و بخارشکن از علل بروز این مشکل می باشد. بهترین راه حل، نصب عایق مناسب و کافی است.
بوی نامطبوع در فضای انبار:
گاز اتیلن و دی اکسید کربن زمانی که مواد داخل انبار فاسد شوند، ساطع می گردند. زمانی که این مقدار افزایش یابد.یک بوی نامطبوع در فضای سردخانه ایجاد میکند. پس بهتر است که از یک فن قوی برای تهویه هوای سردخانه استفاده کنیم. ضمنا محصولات فاسد شدنی را از انبار خارج کنیم.
نکات مهم در نگهداری از سردخانه ها:
روش صرفه جویی در هزینه ها:
1.تعداد دفعات باز و بسته شدن درب سردخانه کمترین میزان باشد.
2.کف سردخانه همیشه باید تمیز باشد و یخ نزند.
3.اتاق کمپرسور ها، تجهیزات برودتی و محیط اطراف کندانسور باید بدون هیچ نوع آلودگی ها، پسماند ها و گرد و خاک باشد.
نکات مهم در نگهداری تجهیزات برقی: